Fula Fula Ord 2- Fula Fula Ord Harder With A Smell Of Arraks - This Time It´s Personal

Humor, överblivet och efterblivet.

Åldersgräns 18 är. Respektera detta, tack!

onsdag 10 oktober 2007

Nobelpriset i litteratur

I morgon delas nobelpriset i litteratur ut, men väl insatta källor har redan avslöjat för undertecknad att det i år tillfaller författaren, krönikören och estradören Jörn Blanerid d y, barnbarn till den store kompositören.

De adertons motivering lyder:
Årets nobelpris i litteratur tilldelas Jörn Blanerid d y för hans ekvilibristiska språkbruk, svindlande associationer och förmåga att skildra den innersta kärnan i den mänskliga existensens dilemma. Dessutom för att vi är trötta på hans ständiga mailande och ringande och tjatande och gnatade och blötande och stötande.

Blanerid d y meddelar via telefon att han ska polisanmäla juryn och jaga dem med ljuslaser och blåslampa. Man vill inte få ett sånt pris för att man tjatat via mail och telefonering, menar han. Man vill få det för sitt ekvilibristiska språkbruk, för sina svindlande associationer och för sin förmåga att skildra den innersta kärnan i den mänskliga existensens dilemma.

- Allt det där står förstås redan i motiveringen, det var nämligen jag som komponerade den. Nej du, nu ska jag ut på balkongen och odla äppelträd. Hey ho, let´s go!

Luren läggs på och en värdig vinnare återvänder till vardagen, ett nobelpris visare.

Dagens låt är I Drove All Night av Celine Dion.

Inga kommentarer: