Fula Fula Ord 2- Fula Fula Ord Harder With A Smell Of Arraks - This Time It´s Personal

Humor, överblivet och efterblivet.

Åldersgräns 18 är. Respektera detta, tack!

tisdag 11 september 2007

Josef Stalin - en livslinje

18 december 1878: Föds som Иосиф Виссарио Torben нович Джугашвили (Iosif Vissarionovitj Torben Dzjugasjvili).

19 december 1878: Odlar mustach.

13 oktober 1887: Får Tommy Ekmans hit Hänger Utanför Din Dörr av sin mamma i födelsedagspresent. Bestämmer sig för att bli massmördare.

3 januari 1898 - 5 februari 1903: Lånar 24 Hour Party People av Lenin, men orkar inte se extramaterialet.

3 mars 1912: Blir ledamot i det förbjudna bolsjevikpartiets centralkommitté.

17 mars 1913: Tar sig namnet Stalin som betyder "mannen av stål". Tidigare förslag: mannen av hårdgummi, mannen av banan, mannen av ost, Peter Jöback, mannen av satt, mannen från vidderna och män utan kvinnor.

Oktober 1917: Stalin, mannen av stål, är en av de ledande aktörerna vid oktoberrevolution. Utses till folkkommissarie för nationalitetsfrågor i den första sovjetregeringen. Drömmen om den totalitära staten, Stalinismens grund, börjar ta form. Äter 12 Snickers på 15 minuter och 12 sekunder.

12 juni 1922: Blir generalsekreterare, denna post ska inom kort komma att bli den mäktigaste inom partiet.

21 januari 1924: Lenin dör och en elak maktkamp inleds mellan främst Trotskij och Stalin, mannen av stål. Trotskij menar att en socialisering av det underutvecklade Sovjetunionen endast är möjlig efter en världsrevolution genomförts. Han tar förvisso inte avstånd från tanken på hushållning baserad på socialiserade produktionsmedel, men tvivlar på Stalins, mannen av stål, idéer om ett socialiserat Sovjetunionen. Utan det europeiska proletariatets stöd skulle ett upprätthållande av makten i Sovjetunionen vara svår, menar Trotskij. Stalin, mannen av stål, vill döda alla och äta Snickers.

23 januari 1924: En fejkblogg i Trotskijs namn dyker upp. Trotskij säger att han ska jaga de skyldiga med "blåslampa och laser". Han polisanmäler tilltaget och bloggen försvinner kort därefter. Stalin, mannen av stål, väljer att inte kommentera, men hans mamma blir väldigt orolig.

25 januari 1924: Funderar på att mörda Trotskij, men kommer fram till att ett inställt mord också är ett mord.

11 november 1927: Stalin, mannen av stål, förkunnar att kulackerna - storbönderna - ska utrotas som klass. Kulackerna blir rasande och skriver insändare till Smålandsposten där de bl a frågar sig "får det gå till så här?".

17 oktober 1929: Den första femårsplanen godkänns av Stalin, mannen av stål. Inom tio år måste landet hinna ikapp väst på ett industriellt plan eller krossas, menar han. Planen är att den omoderna ryska industrin under fem år ska öka industriproduktionen med 180 procent, investeringarna med 220 procent, konsumtionen med 70 procent och Snickers-försäljningen med 392 procent.

27 augusti 1935: I ett postumt brev till den mördade Kirov skriver Stalin, mannen av stål, att "televisionens enfaldiga sommarsatsning på brittiska tant-deckare är ludermässig och borde rendera en sändelse till Gulag. Har beslutat att raka av mig halva mustachen i protest".

22 november 1939: Känner sig fisig och stannar i sängen.

23 november 1939: Fortfarande fisig, men nu under kontroll. SMS:ar lite med Hitler. Listar de tio bästa låtarna med The Kinks. Celluloid Heroes hamnar lite oväntat etta.

2 mars 1944: Planerar tillsammans med Churchill och Roosevelt för en grillfest när kriget är över. "Jag har singstar och micropop", säger Stalin, mannen av stål, vinkandes när de skiljs åt.

45 april 1951: Gammal och märkt av en seglivad gonorre firas Stalins, mannen av stål, 20 000 000:te avrättning med en stor tårta. Stalin, mannen av stål, agerar DJ på det följande partyt. Bl a spelas: Outkast - Hey Ya!, Prince - 1999, Chemical Brothers - Hey Boy Hey Girl, Berndt Staaf - Familjelycka, Ebba Grön - Staten Och Kapitalet, Aretha Franklin - Respect och Tommy Ekman - Hänger Utanför Din Dörr. Under den sistnämda låten torkar Stalin, mannen av stål, tårar från kinderna.

1 mars 1953: Lever fortfarande.

2 mars 1953: Lever fortfarande.

3 mars 1953: Lever fortfarande.

4 mars 1953: Lever fortfarande.

5 mars 1953: Lever fortfarande. (dubbelkolla innan publicering, tack!)

Dagens låt är I Drove All Night av Celine Dion.

6 kommentarer:

Patrik sa...

Ola Claesson när han nästan överglänser sig själv...

Fredrik Adolvsson sa...

Och jag är väldigt stolt över min lilla men ack så viktiga del i just den här bloggens existens. Yey, I matter! Det är jag, Tommy Ekman och Shakira-dvd:n. Vilket gäng.

Ola Claesson sa...

Patrik: Jag rodnar lite snyggt.

Fredrik: Det var trots allt din idé med en tramssida. Och var det inte din ide var det i alla fall du som sådde fröet, och var det inte du som sådde fröet var det i alla fall du som köpte fröpåsen, och var det inte du som köpte fröpåsen var det i alla fall du som sa var de fanns att köpa, och var det inte du som sa var de fanns att köpa var det i alla fall du som lånade ut Tommy Ekman-skivan.

Fredrik Adolvsson sa...

Jag har en helt egen fröpåse.

Tapeworm sa...

Du glömde att han 7 april 1843 stockade två hattar.

Ola Claesson sa...

Fredrik: Väljer att inte kommentera.

Tommy: Jag glömde inte, jag tyckte bara inte det var relevant.